Online Blackjack Strategieën & Systemen

Online Blackjack blijft ondanks alles gewoon een kansspel. Geluk is hierdoor de belangrijkste factor voor elke speler. De speler moet echter zelf beslissingen nemen, waardoor een goede strategie je winkansen direct kunt vergroten. Wij zullen op deze pagina verschillende tips, systemen en strategieën behandelen.

Kijken naar de dealer

Het doel van online blackjack is dat je moet reageren op de dealer. Niet alleen de dealer zijn of haar hand is belangrijk, ook die van jezelf. Je kunt dus gaan kiezen waarop je wilt gaan focussen. Wij behandelen hier in ieder geval belangrijkste strategieën als je rekening gaat houden met de dealer. Het gaat er dus om dat je kijkt naar de ene open kaart van de dealer. Hiermee kan je zien wat hij of zij ongeveer zal krijgen.

 • Heeft de dealer namelijk een 2 of een 3 open liggen? Dan is het verstandig om bij 13 of hoger te passen. Je hoeft zelf geen hoge puntentotaal te hebben, omdat de dealer het lastig zal krijgen.
 • Heet de dealer een 4, 5 of 6 open liggen? Dan kan je zelfs al bij een 12 of hoger passen. Je merkt immers dat een tien vaak getrokken wordt. En met een puntentotaal van 15 of 16 zal de dealer nog een kaart moeten pakken. Kans is dan direct groot dat hij of zij boven de 21 eindigt.
 • Heeft de dealer een 7 of hoger? Dan wordt het lastig. Je zult dan door moeten spelen tot je minimaal 17 hebt. We hebben immers al uitgelegd dat de kans op een tien groot is. Als de dealer een tien heeft liggen, dan is 20 een reëel punten aantal.

Wat voor systemen bestaan er?

 • Paroli Systeem: Je verhoogd steeds de inzet als er gewonnen wordt.
 • Parlay Systeem: Als je wint wordt de nieuwe inzet de oude inzet, plus de winst.
 • 1-3-2-6 Systeem: De inzet wordt per ronde door een getallenreeks bepaald, zoals de titel aangeeft. 1x, 3x, 2x en 6x.
 • Martingale Systeem: Als je verliest verdubbel je de vorige inzet.
 • Labouchere Systeem: De inzet wordt de som van de twee getallen die je buiten aan de tafel vind.

Het draait allemaal om de juiste voorbereiding

Bij het spelen van online blackjack met de juiste systeem of strategie, zal dit je kansen om te winnen alleen maar vergroten. Als je nog niet helemaal snapt hoe online blackjack werkt, dan raden we je aan om de spelregels van online blackjack (nogmaals) door te nemen. Een blackjack systeem zal je winkansen dus alleen maar vergroten. We zullen de bovenstaande systemen even kort en bondig bij langs gaan. Hierdoor heb je een idee hoe deze systemen en strategieën werken. Je kunt de leukste of makkelijkste eruit pakken en direct aan de slag gaan.

Paroli systeem

Via dit systeem zal je de inzet steeds verhogen als je winst. Bij een verlies verlaag je juist de inzetten. Als je weer bij de oorspronkelijke startbedrag bent, ga je daar gewoon mee verder tot je wint. Bij dit systeem is het handig om de maximale inzet duidelijk te hebben. Hierdoor zal je als speler niet te ver doordraven, en je saldo veilig houden.

Parlay systeem

Dit systeem wordt ook de piramide genoemd, en dat is niet zo raar. Als je wint, wordt je nieuwe inzet de oude inzet plus je winst. Er is geen eindpunt, want het kan zo hoog mogelijk worden. Als je echter verliest zal je direct alles kwijt zijn. Dit is dus echt voor mensen die alles willen riskeren voor een hoge winst.

1-3-2-6 systeem

Bij dit systeem hou je vast aan de volgende getallen reeks. 1x, 3x, 2x en 6x. Je hebt dus een minimale inzet besloten, en deze doe je maal de vorige getallen. Nadat je de inzet 6x hebt gedaan, begin je gewoon weer bij de 1x. Deze getallenreeks doe je alleen als je gewonnen hebt. Het gaat er dus vanuit dat je reeksen hebt van winsten. Je eindigt hierdoor dus direct met 6x.

Martingale systeem

Het martingale systeem is misschien wel het meest gebruikt ter wereld. Je begint met een erg lage inzet. Als je wint, ga je hier gewoon mee door, verlies je, dan verdubbel je de inzet. Je verdubbelt net zo lang de inzetten totdat je wint. Je gaat daarna verder met de minimale inzet die je van te voren besloten had. De theorie achter dit systeem geeft aan dat je uiteindelijk altijd wint. De casino’s hebben echter maximum inzetten aangegeven bij tafels. Hierdoor is dit systeem waardeloos geworden.

Labouchere systeem

Via dit systeem ga je een getallen reeks langs die je zelf hebt gekozen. We zullen het via onderstaande stappen duidelijk proberen te maken.

 1. Voordat je begint kies je 5 willekeurige getallen onder de tien, bijvoorbeeld 3,7,3,1,4
 2. De eerste inzet bestaat uit de som van de buitenste twee getallen. In dit geval (3+4)=7.
 3. Verlies je de eerste inzet? Dan wordt dit getal (7) toegevoegd aan de getallenreeks. De getallen reeks wordt dan 3,7,3,1,4,7. Weer zet je de buitenste twee getallen in, (3+7)=10.
 4. Indien je wint streep je de buitenste twee getallen door, en zet je weer de som van de twee buitenste getallen in.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*