Kaarten tellen bij Blackjack

Vroeger hoorde je nog wel eens dat spelers kaarten telde bij blackjack. Op deze manier wisten ze dan keer op keer de bank te verslaan. Wij vroegen ons af is kaarten tellen bij blackjack eenvoudig kaarten tellen bij blackjackte leren? Of moet je hier een genie voor zijn? In dit artikel duiken we hier verder op in.

Beat the dealer

Dit is het boek wat veel spelers hebben gelezen wanneer ze kaarten tellen bij blackjack wouden uitvoeren. Het boek is geschreven door de grondlegger van het kaarten tellen bij blackjack Edward O Thorpe. In het boek staan verschillende technieken om kaarten te tellen bij blackjack. Tot op de dag van vandaag wordt het boek nog gelezen door veel spelers.

Kaarten tellen bij blackjack bijna niet meer mogelijk

Tegenwoordig wanneer je een spelletje blackjack gaat spelen gebeurt dit met 6 of meer decks. Dit maakt het kaarten tellen bijna onmogelijk. Wanneer je makkelijk kaarten kunt tellen is als het spel met 1 of 2 decks gespeeld wordt.

De eenvoudigste manier om kaarten te tellen bij blackjack

Bij deze techniek van kaarten tellen geef je de kaarten punten. Hieronder zie je hoe dit werkt.

  • 2 tot en met 6: +1 punt
  • 7 tot en met 9: 0 punten
  • 10 tot en met de aas: -1 punt

Wanneer je halverwege het spel een positieve score hebt, dan betekend dit dat er vooral hoge kaarten in het spel zitten. Hierdoor is je winkans hoger dan wanneer er vooral lagere kaarten inzitten. De kans dat de bank boven de 21 punten uitkomt wanneer deze kaarten moet kopen is groot.

Als de score negatief is halverwege het spel, weet je dat er voornamelijk nog lage kaarten over zijn. En dit is dan weer gunstig voor de bank.

Mag je kaarten tellen?

De meeste mensen denken dat het verboden is om kaarten te tellen. Maar dit is niet het geval. Er zijn geen regels voor het kaarten tellen bij blackjack. Wel kan het zo zijn als een casino doorhebt dat je kaarten telt je niet meer mee mag doen met het spel. Maar het is bij de wet niet verboden!